18 MAJ 2018 - FRIDAYAY 
Måste väl ta igen lite här på bloggen nu! Så passar på att uppdatera idag igen. Imorgon ska jag nämligen ha en plåtning med två utfinna tjejer från MP Stockholm. Den här plåtningen har jag och stylist Bianca Forsblom tänkt och velat göra ett bra tag nu så skiiiit kul verkligen att det äntligen blir av! 
Tänkte skriva en liten lista med saker som krävs innan en sån här plåtning blir av, FIY liksom! Dom som vill läser, den som tycker detta är sjukt ointressant eller vet - ni kan ju skita i det bara! 
1. Först, få en idé! Jag sitter ofta på Pinterest för att hittat inspirationsbilder. Ibland kan jag se en fin scen i en film och få en idé!
2. Gör en MOODBOARD. Några inspo bilder, som har rätt känsla, poser, toner osv... Få en helhet och även bra hjälp under plåtningen när den väl är på gång!
3. Försök få ihop ett TEAM som är lika taggade på iden som du! Make up artist - Stylist - Assisten och Modeller(/Agenturer) såklart! :-)
4. För att jobba med stylist behövs ett PULLETTER. Detta för att Stylisten ska ha möjlighet att låna bl.a kläder från PR-byråer! Detta får du genom att sälja in din idé till t.ex. ett Magasin. Maila runt till Magasin du gillar, skicka teamet - moodboarden och idén/storyn, och hoppas på att dom gillar det. Om dom gör det så skickar dom ett pulletter, och då har du ju i princip serien inne.  (Om resultatet blir så bra såklart).... 
5. Hitta ett datum som passar ALLA. Lättare sagt än gjort, som ni kanske förstår då det är ett gäng och alla gör jobb hit och dit (+ att en plåtning som detta är obetalt, så betalda jobb går såklart före!
6. När TEAM och DATUM är satt - Skriv ett CALLSHEET, skicka till ALLA (teamet + modellagenturen)
7. Se till att allt är laddat, klart och redo. Snacka med alla och peppa varandra! 
8. The BIG DAY. KBK. Plåta och gör det grymt!
9. URVAL... & REDIGERING...
10. KLART. Skicka in och hoppas att Magasinet älskar din Story lika mycket som du!

Så det är ju en liten process....(!!) Lägger in Moodboarden här under som jag gjorde till den här senaste plåtningen!
xx   
17 MAJ 2018 - KAPP AHL
LIAn fortsätter! Sommaren har kommit! Och med den kom den där pollenallergin igen. Skönt med sol - inte lika skönt med ögon som svider 24h/dyg. Tröttheten behöver vi int nämna. 
Vi hänger iaf i Studion (kontoret) idag, Rickard sitter med Hemsidan - jag hjälper när det behövs. Vill strula som fan hela tiden. Så får se vad och när det blir någon public site, haha... 
Vi har vart en vända till Göteborg igen! Kapp Ahl igen, men nu plåtade Rickard "Back to school" kampanj, så endast barn! Så söta - de minsta var 1 år och äldsta 10! Super duktiga - märks att dom tycker det är roligt!
Har hänt mycket sen sist, startat igång sommaren på Grönan  också med Macklemore  - så GRYM.
Långhelg har det också hunnit vara - passade på att åka ner till Västervik med mor och far för att bl.a. få gå på ett dop! Sötaste och raraste Edvin som döptes. Tur att det bara är 5v till Midsommar så vi träffar honom (och resten såklart) snart igen ✨ 
8 APRIL 2018 - LIAAA 
Wohooooo! Äntligen har vår LIA börjat! Och jag är hos duktiga Rickard Aronsson! Vi har startar väldigt lugnt, med påsk och 1 vecka påsklov - som jag spenderade uppe i Umeå med familjen (hälsade på brorsan) och hemma på Åland! Super skönt. Jag har också äntligen klart med sommar jobb - Fotograf på Ålandstidningen! Ser fram emot att vara hemma ännu en sommar, kommer bli jätte roligt och ska vara duktig på att uppdatera med alla härliga ställen och event jag får vara på! 
Men back to LIAn (praktik, LIA = Lärande i arbete) i veckan drar vi till Göteborg och plåtar lite Kapp Ahl, så nu börjar vi nog köra igång lite hårdare! :-) 
Imorgon ska jag dessutom få assistera fantastiska Daniela Gyllensten! Ser fram emot denna vecka helt enkelt och ska verkligen försöka bli bättre på det här med uppdateringen! 
Puss och Kram
9 MARS 2018 - Update 
Gokväll, ligger här helt tömt klockan 18:27 en fredag kväll och skulle kunna somna vilken sekund som helst. Men så tänkte jag, lite update på sidan, varför inte bloggen också? Jag har inte pysslat med så mycket, vi håller på med valbara kurser i skolan så första 3 veckorna hade vi Foto B och jobbade med KLONG som kunder! Super roligt, bilder kommer asap! Nu ska vi iaf göra en film till balettakademin, och jag ska filma Contemporary Jazz (alla har fått en dansstil som vi ska filma så de kan ha på sin hemsida) - Roligt! 
Om 3 veckor startar vår praktik, hoppas då att uppdateringarna blir oftare och med intressanta! 

11 FEBRUARI 2018 - Praktik Update (LIA 2) 
Nu blev det iallafall länge sen jag uppdaterade.... Sorry Sry. Men nu kommer en snabb update! 
JAG HAR ÄNTLIGEN SPIKAT PRAKTIK PLATS! 
Jag kommer att vara hos Rickard Aronsson och hjälpa till med diverse foto relaterat i 6 mån! Woop Woop! Super taggad, vill bara starta praktik perioden NU! (Startar 26 Mars) 
More about that then. Can't wait! 
10 JANUARI - 20:57
Sitter fortfarande i skolan. 20:57 - 1h innan skolan låser för kvällen. 
Jag som inte ens visste om jag skulle orka ta mig till skolan idag. Har lyckats blivit sjuk - såklart. Åker till London med mamma i helgen, så varför inte passa på att dra ner immunförsvaret och bli lite lagom sjuk såhär några dagar innan!
Nåväl. Jag har en hel del bilder att jobba med, bl.a. de nyaste som är för Sandra som går andra året på Beckmans, vilket var super roligt! Men, idag har jag också vart tvungen att ta tag i lite gamla bilder som bara legat över julen. Tänkte visa resultatet av urval och hur layouten kommer bli. MEN bilderna är då inte klara, därför får ni dessa superfina miniatyrer ;-) 
kram kram  
3 JANUARI 2018 - GOTT NYTT ÅR 
"Happy new year, happy new year - No more champagne,
and the fireworks are through. Here we are, me and you." - ABBA
Jag hoppas att ni alla har haft ett härligt nyår! Själv firade jag det i Stockholm med många fina vänner, god mat och mycket champagne. Precis som det ska vara helt enkelt! 
I väntan på att skolan ska starta igen (måndag 8.1) så tar jag ännu en vända hem till ön innan jag är helt tillbaka i storstaden! På båten händer inte mycket, annat än dansbandet som spelar allt för högt.... Så, jag plockar fram datorn och gör urval på de plåtningar som inte hann göras något med innan jul + lite fix här på hemsidan såklart. Vill bara tillbaka nu och börja jobba. 
Förresten, har ni några nyårslöften? Mina är att börja strukturera upp mitt liv, och det viktigaste: älska migsjälv. 
Puss på er! 
17 DECEMBER 2017 - JULSTÄMNING

Dancing in the moonlight, everybody's feeling warm and bright. 
I denna sinnesstämning är jag nu! I fredags (söndag idag) hade vi julfest på Fotoskolan! Två klasskompisar som hade ordnat upp allt och det var helt fantastiskt! Vi hade ett fotobås där alla kunde ta "sin bild" :-D Bra jobbat Alma & Julia! 
I Lördags var jag ut och dansade med underbara människor och igår var jag till Uppsala på 5 års kalas för lill-kusinen! 
En full-rulle-men-jätte-bra-helg helt enkelt! Och idag bjuder jag Paulina på soppa med julsmak och därpå lite julshopping! = Julstämningen är här! Och det är väl på tiden då det är jul om 1 vecka! 
Hoppas ni har en fin vecka fram till dess! 
(Bjuder på lite julfest-fotobås-bilder från skolans julfest!) 

12 DECEMBER 2017

Idag startar jag upp experiment "starta blogg". I två veckor tänker jag testa blogga, utan att publicera, och se om det är något för mig! Tänk så kul nu när ni äntligen får läsa! 

Jag tänker göra den här bloggen så enkel som möjligt. Skriva och berätta hur utbildningen som jag går (Fotoskolan STHLM, Visuell kommunikatör) funkar, vad vi gör och lite tips kanske! 
Även bilder jag tar (såklart) men också "behind the scenes" (bts) bilder och från när jag assar etc! 
MASSOR AV KUL helt enkelt! 

Här är första bilden, tagen av en klasskompis (Sanna Krantz) på mig! 

Back to Top